eerstevorigevolgendelaatste
Bestel de DVD!

SchoolArt


:: SchoolArt


:: ISBO

:: Video's

 

SchoolArt

In 2001 begon Salomea Saida Franken op de As-Soeffahschool als vakdocente voor actieve Kunsteducatie. Haar lessen resulteerden in voorstellingen en presentaties, onder meer tijdens vieringen van de verschillende feesten. De kinderen schilderen hun eigen decor en kostuums en zo ontstonden prachtige voorstellingen. Na verloop van tijd kwamen uitnodigingen om op te treden in bejaardenhuizen, ziekenhuizen, het stadhuis en verschillende theaters en het jeugdkinderfestival. Bekijk de video op youtube.

Salomea Saida Franken heeft de kern van de expressielessen die zij bij de verschillende scholen heeft ontwikkeld, vervat in een methode en deze op een expressie –instructie-DVD vastgelegd. De lessenreeks biedt de leerkracht en leerlingen handvaten om expressieonderwijs te verzorgen binnen de mogelijkheden van de islam. De dvd is tot stand gekomen met Roy Hayatmahomed (camera en montage) de ISBO, De As-Soeffahschool en het Amsterdams Fonds voor de kunst.

Salomea Saïda Franken geeft diverse workshops aan de leerkrachten om zo de expertise op de school te implementeren. Na de workshops geeft zij ter ondersteuning ook de les op school en ondersteund zij projecten naar wens van de school.

Vanaf jan 2008 ontwikkelt Salomea Saida Franken in samenwerking met de ISBO (Islamitische Besturen Organisatie) en beleidsmedewerker Aziz Adhahchour cultuureducatie op de volgende scholen (zie foto's links). Behalve workshops met de leerkrachten wordt er met de leerlingen gewerkt aan drama en schilderen en tekenen.